Human Protocol, ryggraden for anti-bot-systemet hCaptcha, kunngjorde torsdag at det vil utvides utover Ethereum til en fremtidig Polkadot-fallskjerm, Moonbeam.

Flyttet forbereder seg også på å legge til en ny distribuert jobbmarked på Intels open source Computer Vision Annotation Tool (CVAT) for datamerking som bedre tjener maskinlæring.

hCaptcha opererer for tiden på 15% av internett mens Googles reCAPTCHA dominerer flertallet.

„Med reCAPTCHA flyter all den dataen, all merkingen og arbeidet i selskapet i motsetning til å være et åpent økosystem,“ sa Human Protocol Operations Head Lonnie Kurlander til CoinDesk i et intervju.

„Se på Cloudflare for å se hvorfor noen kunder valgte å gå over til oss,“ sa hun og henviste til websikkerhetsselskapets beslutning om å forlate Googles system tidligere i år for bedre personvern. Cloudflare siterte også høye kostnader på Google som en viktig årsak til flyttingen.

Human Protocol er for tiden live og aktiv på et privat Ethereum-nettverk, som Kurlander forteller CoinDesk samhandler med hundrevis av millioner mennesker. Hver gang noen løser en hCaptcha på datamaskinen, kommuniserer de uvitende med blockchain. En nylig podcast av Outlier Ventures kalte den den mest brukte dapp på planeten.

„[Ethereum] mainnet kunne rett og slett ikke støtte våre kundekrav og volumet av transaksjoner som allerede foregår daglig,“ sa Kurlander.

Å komme til Polkadot lar protokollen dele jobber i mindre oppgaver og desentralisere arbeidsmarkedene til alle over hele verden, sa Kurlander. Moonbeam blir da en nøkkelbro mellom to lag 1 blokkjeder.

„Hvert basislag i krypto gikk etter dette teamet,“ sa en kilde kjent med avtalen CoinDesk.

Menneskelig CVAT

Den første infrastrukturen for den CVAT-baserte desentraliserte jobbmarkedet vil lanseres på Moonbase Alpha, det offentlige testnettet på Moonbeam, til Polkadot fallskjerm offisielt lanseres på mainnet tidlig i 2021.

I likhet med hvordan frilansplattform Upwork opererer ved å legge ut jobber for frilansere hvor som helst å søke om, er Human Protokolls jobbgrensesnitt plattformen, og datamerkere er frilanserne med sine egne priser.

Et eksempel på en oppgave ville være å identifisere og merke syklene i et bilde, for hCaptcha eller et lignende program for senere å gjenkjenne det som et nøyaktig bilde under anti-bot-prosessen.

„Det lar deg legge ut en jobbspesifikasjon, legge ut den nødvendige nøyaktigheten, og så lenge noen kvalifiserer seg, kan de skanne blockchain og fullføre jobben for å få betalt,“ sa Kurlander.

Kommentare geschlossen.